onsdag 14 april 2010

Välkommen på vernissage på lördag 17 april kl 12-16!

Amanda Cardell visar sin installation Flying umbrellas and other strange birds.

– Min utställning handlar om rörelse och perception, om maskiner och djur, säger Amanda Cardell. Det är förvandlingsskulptur och en rörlig installation. En resväska på golvet, och i den finns en motor som drar i linor, konstruerade så att installationen kommer i rörelse. Det är väldigt visuellt, paraplyer öppnar och stänger sig, det är utfällbart och ihopfällbart, mobil konst att packa ner och ta med sig! Som en flyttfågelväska som mellanlandar på sin genomresa. Amanda Cardell arbetar huvudsakligen med skulptur och installation, med magisk realism, vardagsnära men ändå alldeles annorlunda, oviktigt och essentiellt i noga utvalda situationer. Hon har tidigare ställt ut i bland annat Oslo, Stockholm och Paris.

paraplyerna flyttar in...

... installation under konstruktion...

...dom rör sig:


På övervåningen visar Sofie Weibull sin utställning Skapelser.

Utställningen leker med den något allvarliga undertonen som berör livets uppkomst. Betraktaren träder in i en annorlunda värld av tänkvärda själar inuti annorlunda kroppar. Var finns jaget? Utställningen ger betraktaren en tankeställare om vem som har rätten till jaget. Det är skulpturer i olika formationer av stora maskar i rosa betong, gul marmor och mjuka i tyg. En slangskulptur och målningar inspirerade av havets liv och universums uppkomst.

Sofie Weibull arbetar med skulpturer i gummi, marmor, lackat gjutjärn, betong, och polyester. Hennes konstverk är en lek med de enkla organiska formerna som är mellanting av djur och växt som liknar maskar.

Sofie i koncentrerat arbete med de hängande skulpturerna.

Det växer upp något ur gräset, och på lördag kommer det upp ur gräset utanför galleriet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar